Baisikeli’s 7 Bud på hvordan du undgår at din cykel bliver stjålet

Baisikeli’s 7 Bud på hvordan du undgår at din cykel bliver stjålet

En cykel-elskers værste mareridt - din trofaste følgesvend, din cykel, er på grusomste vis blevet hugget. Du står nu træt på ydre Refshaleøen i stiv kuling og slud efter en lang julefrokost og uden strøm på mobilen. NEJ TAK! 

Baisikeli giver dig 7 råd med på vejen, så risikoen for dette scenarie er mindre.

1. Brug en ordentlig lås. Vi konverterer ikke cykeltyven til et englebarn, men vi forebygger at din cykel stjålet. Størrelsen ER gørelsen (i dette tilfælde, ikke i alle livets aspekter...) Vælg en lås, som er forsikringsgodkendt og hvor du kan låse cyklen fast til noget andet, der er stationært f.eks. en lygtepæl eller cykelstativ.

2. Gør din cykel let genkendelig. Så kan du (eller dine venner) lettere finde den igen, hvis ulykken/et tyveri skulle være indtruffet.

3. Skriv dit navn på cyklen! Bliver den væk, er der større chance for at den vender hjem igen

4. Brug den rigtige låseteknik. Lås altid stellet fast til noget stationært. Det er ikke nok at låse det ene hjul fast, specielt ikke hvis du har hurtigspænd på hjulene. Har du en Christiania cykel og har du ikke mulighed for at låse den fast til noget stationært, så lås ringlåsen på baghjulet, og lås det ene forhjul fast til stellet. Så skal der to personer til at bære den væk. 

5. Husk nu hvor du har sat den. Somme tider tror folk at deres cykel er blevet stjålet. Men faktisk er den bare parkeret et andet sted, eller er blevet flyttet at nogle andre, der synes den stod i vejen.

6. Overvej hvor du parkerer din cykel. Hvis muligt, sæt den i en cykelkælder eller skur. Der er flest cykeltyverier ved stationer, så undgå det hvis du kan. Sæt den ikke på et helt øde sted, hvor cykeltyven i ro og mag kan skære din lås over eller læsse sin bil med cykler. 

7. Hæld makrel i tomat ud over cyklen #Heinofixeralt
PS: vi er ikke helt sikre på, at dette virker.