Hvad skal din nye ChristianiaBike have af udstyr?

Hvad skal din nye ChristianiaBike have af udstyr?

Hvad skal man overveje når man køber en Christiania bike? Hvilket udstyr skal din nye Christianiabike have? Vi kommer her med et godt forslag. 

Der er to valgmuligheder i forhold til hvordan dit barn skal sidde i cyklen: Sæde vs. bænk: Vi vil klart anbefale bænken. Den kan holde til mere vægt, og du får et ekstra lille opbevaringsrum hvor du kan have alt muligt børneudstyr liggende. Samtidig kan bænken nemt tages ud, og VUPTI! så har du endnu mere plads i cyklen. Sædet fordele er, at der er ergonomisk bedre med fald bagud, så børn sidder lidt bedre (særligt når de falder i søvn) samtidig kan aluminiumstværstangen som holder sædet monteres lidt lavere i kassen, hvilket betyder at dine (store) børn bedre kan være i cyklen med en lukket kaleche. Sædets store ulempe er, at det ikke kan holde til en voksen, og det ikke kan fjernes. Du kan godt tage alustangen op, men selve ryggen er fastnet i kassen. Derfor vil vi anbefale bænk over sæde, og samtidig tilkøbe en pude til bænk, så bænken bliver blødere og mindre kold i vintermånederne. 

Hvilke gear: En ChristianiaBike kan fås med 1,3,7 eller 8 indvendige gear. Hvis du foretrækker udvendige gear, så skal du vælge en ChristianiaBike 26er (det vil vi forklare senere i en anden blogpost). Lad os starte fra en ende af: 1 gear. Det er der ikke rigtig nogen der vælger, det bruges kun af tarvelige net-butikker til at få cyklen til at se billig ud. Nutidens et-gearsnav er ikke stærke nok til at trække en ladcykel og du vil komme til at mangle nogle gear alt efter hvor tungt cyklen er lastet. 

3 gear, det er skam et fint gear, og det fungerer godt, men jeg hører ofte folk beklage sig over en gang i mellem lige at mangle et par gear. Fx når man skal i zoo og skal op af Valby Bakke med cyklen fyldt med børn, madpakker og hvad man nu har på slæb. 

7 gear: Ja tak! Det er klart det mest foretrukkende, da du her har nok gear at vælge imellem. Samtidig er 7 gearsnavet både stærk og med små risici for fejl. Så det anbefaler vi, medmindre i ikke kan leve med fodbremser, så kan i til nød vælge 8 gear med rullebremser bag (men så vil jeg hellere igen anbefale jer at vælge en ChristianiaBike 26'er hvor i får udvendige gear)

Ligesom med Anker Jørgensen, er det også svært at komme uden om seler i en ChristianiaBike. Der medfølger en hoftesele til bænken som børn fra tre-års alderen kan nøjes med. Men har i børn på under tre år, så skal i klart tilvælge en y-sele. Med børn under et år, så vil jeg anbefale at barnet er i en autostol som fastnet med en sikkerhedssele vi monterer i bunden af kassen. Med den samme sele kan man også fasten en lift. På den måde kan man bruge en ChristianiaBike ligesom en barnevogn. Med en lift eller autostol, kan der samtidig sidde et andet barn på bænken, dog skal benene være på 1/3 af pladsen. Man kan også tilkøbe et flamingosæde fra enten Weber eller Melia som fastnes i cyklen. De er dog ikke ligeså sikre som en autostol.

Kaleche? Prærie over for Bugatti: Hvis du oftes kører med et eller to børn i kassen, så vil vi klart anbefale Bugatti kalechen. Der er mindre luftmodstand, dine børn har bedre udsyn, og det er nemmere at komme ind og ud af cyklen. Du kan godt have tre børn med en bugatti kaleche, men så skal det største barn side på bunden i fronten af kassen.  

Dæk! Vi syntes helt klart du bør vælge Anti puncture dæk så du minimere risikoen for punkteringer. Mange mindre cykelbutikker tager slet ikke christianiacykler ind, derfor kan du være på jenstyndskidsmark når krisseren er flad. Så brug 375 kr. ekstra på at få sat et par antipuncture dæk på (og husk at checke dit dæktryk regelmæssigt, så undgår du endnu flere punkteringer, dine dæk holder længere og din cykel kører bedre;-)

For det ikke skal være løgn: så har vi samlet den perfekte ChristianiaBike familiepakke 

 

Baisikeli - Christiania bike from Henrik Mortensen on Vimeo.